U Loznici je otvorena nova najsavremenija fabrika za proizvodnju domaće čokolade Nelly.

Investicija vredna 3 miliona eura, doneće kompaniji Nelly povećanje proizvodnje za čak 80 %, proširenje proizvodnog programa za 40 novih čokolada a za grad Loznicu to znači i otvaranje još 50 novih radnih mesta. Otvaranju novog proizvodnog pogona na kome će se proizvoditi najfinije domaće čokolade Nelina, pravljenje od alpskog mleka i najkvalitetnijih domaćih sastojaka prisustvovao je Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Republike Srbije, Aleksandar Vulin. Prema njegovim rečima: “Firma Nelly je primer preduzetništva kakvog se nadamo da će biti mnogo češće u Srbiji nego što je sada.To je porodično preduzeće u kome rade sve generacije, u kome su svi zajedno krenuli sami od svog kapitala, od jednog zaposlenog ,a sada su došli do 300 porodica koje žive od ovog preduzeća.”

Direktor fabrike Nelly Mitar Obradović zahvalio se Vladi Srbije koja je omogućila da CEFTa sporazumom Nelly može da prodajeproizvode na prostoru bivše Jugoslavije bez carine i izvozi u Rusiju istakavši da je  rusko tržište prioritet i da su Nelly proizvodi trenutno jedini proizvodi iz Srbije koji se mogu naći u 9000 X5 marketa u Rusiji a Nelly izvozi u još 12 zemalja sveta. Novi asortiman mlečnih čokolada Nelina predstavlja vrhunac kreativnih napora i rada vrhunskih srpskih tehnologa koji su proizveli premijum domaće čokolade izradjene od najkvalitetnijih sirovina koje mogu da u potpunosti pariraju svetskim proizvođačima.

Trgovinski predstavnik Ruske federacije Andrej Nikolajevič Hripunov istakao je da je saradnja između Republike Srbije i Ruske federacije sjajna i da kada je reč o fabrici Nelly to nije samo saradnja sa Ruskom federacijom nego i sa Belorusijom, Jermenijom  gde se takođe mogu naći Nelly proizvodi, rekavši da ga ne bi začudilo da se jednog dana Nelly fabrika otvori i u samoj Ruskoj federaciji.

Direktor sektora za industriju privredne komore Srbije Miroslav Lutovac izjavio je da je reč o kompaniji za primer koja pokazuje da je u našoj zemlji moguće vrlo kvalitetno raditi sopstvenim sredstvima uz podršku, ali je neophodan uslov da imate jasan i dobar proizvod. Upornost i istrajan rad uvek budu nagrađeni. – dodao je na kraju Lutovac.

U večernjim časovima kompanija Nelly organizovala je veliku zabavu za više od 800 zvanica, poslovnih partnera i saradnika kojoj su prisustvovale i mnoge poznate ličnosti među kojima su: Marija Petronijević, glumica, Sofija Rajović, glumica i voditeljka, Sunčica Travica, manekenka…Voditelj programa bila je Nina Radulović a za dobro raspoloženje pobrinuo se orkestar Ace Sofronijevića i kralj sevdaha Halid Bešlić.

IZVOR: http://ahamagazin.rs/2017/06/20/otvorena-nova-fabrika-cokolade-nelly-loznica/